HPK – EN KLUBB MED BREDDE, STOR AKTIVITET OG SOSIALT SAMVÆR

- Det er alltid så hyggelig å være med på tirsdagsturneringene i Holmestrand, for der er det lov til å le og ha det moro på banen. Dette sa en spiller fra Oslo, som har vært med på våre medlemsturneringer flere ganger.

Ja, det er riktig at vi satser på det sosiale når vi hver tirsdag spiller petanque på Hvitstein stadion om sommeren og i Peter Pan-hallen om vinteren. Da er det mellom kampene tid til en kopp kaffe, kanskje en kakebit, vafler, pølser eller noe annet godt. Men konkurransen om å vinne er også hard og intens om enn noe uhøytidelig og til tross for at det er lov til å le, rope og ha det moro på banen. Det satses med andre ord sterkt på det sosiale. Dette tror vi er en av grunnene til at vi i de siste årene har hatt et medlemstall på rundt 90 spillere i alderen 14 til 80 år.

Selv om tirsdagskveldene er noe uhøytidelige har Holmestrand petanqueklubb i løpet av sitt forholdsvis korte liv fått flere Norgesmestere og landslagsspillere. Ut fra vår store bredde skapes det også topper. De som virkelig vil satse på sporten trener flere ganger i uka, og da er det større alvor og mer konsentrasjon i spillet enn på tirsdagene. Vi har bortimot 30 spillere med lisens. Det er altså rundt en tredel av medlemmene som ønsker å hevde seg i nasjonale mturneringer.

Både utendørs og innendørs starter våre medlemsturneringer kl. 18.00. Petanquespillere fra andre klubber er hjertelig velkommen, og vi har ofte besøk av spillere fra Oslo og andre klubber i Vestfold.

Holmestrand petanqueklubb arrangerer hvert år klubbmesterskap i de fleste klasser. I februar hvert år er det selvsagt årsmøte og i november er julebordet et av høydepunktene. Da subsidierer klubben julematen og sammen med godt drikke er dette en ”højdare”. Sang, litt dans, taler ved bordet, noen grove vitser, premieutdeling for klubbmesterskapene og utdeling av Årets Fanny gjør sitt til at stemningen hele tida er på topp. Utpå kvelden er det store høydepunktet petanqueturnering med minikuler på gulvet.

HPK arrangerer fast to nasjonale turneringer hver sommer. I juni, under Holmestrand kulturfestival, går Festivalturneringen av stabelen og i august spilles den populære Hvitsteingrisen, med skinker og andre svineprodukter som premier. På vinterstid har vi nasjonale turneringer i Peter Pan-hallen.

Men våre mange spillere med lisens nøyer seg ikke med nasjonale turneringer på hjemmebane. Vi deltar også så ofte som mulig i andre turneringer og i Norgesmesterskapet har vi hvert år med en stor kontingent, fordelt på alle klasser.

Holmestrand petanqueklubb har medlemmer ikke bare fra vår egen by, men også fra folk som er bosatt langt utenfor eget distrikt.

Vi har hjulpet til med å starte opp klubber i Åsgårdstrand, Skien og Melsomvik. Og hjelper gjerne flere. 

Vi synes det er viktig å markedsføre oss på forskjellige måter. Etter hver eneste turnering sørger vi for å få god pressedekning i lokalavisen Jarlsberg. Ved Kjærsenteret eldresenter har vi bygd en bane. Der stiller noen av klubbens medlemmer opp hver mandag og gir instruksjon til de som måtte ønske det. Banen ligger slik til at alle som går til og fra byens badestrand og jernbanestasjon passerer den. Dermed er vi veldig synlige i bybildet, og vi har fått flere nye medlemmer takket være dette tiltaket.

HPK ble stiftet 12. september 2000.

Som sagt: Vi satser mye på det sosiale rundt petanquespillet, men også på de som ønsker å spille jevnt med de beste i Norge. Hos oss er alle hjertelig velkommen som medlemmer. Kanskje ser vi nettopp deg som nå har lest dette på petanquebanen i Holmestrand snart? Vi over å ta deg vel imot…

Petanque for alle

Ønsker du å vite mer om klubben vår og spillet kan du kontakte styret i klubben som mer enn gjerne vil bistå deg og din henvendelse. Vi sørger for kuler hvis du ønsker å prøvekaste eller spille en tirsdag. Da vil du få kyndig veiledning og hjelp til det elementære du trenger for å komme i gang med spillet. HUSK at eneste du trenger å ha med for et slikt prøvespill er godt humør..!

ALLE NYE SOM KOMMER FOR Å SPILLE PÅ TIRSDAGER FÅR EN INNFØRING I DET VIKTIGSTE I SPILLET.

Vårt motto er...   Det viktigste er ikke å vinne, men å delta å ha det gøy.

Hjertelig velkommen!

Del denne siden